Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Provectus Capital Partners dosad uložio preko sedam milijuna eura u razvoj Avive, kreće novi ciklus

30. Ožujak 2023.
dr.sc. Nevenka Kovač i Igor Čičak

Poliklinika Aviva, članica Arsano Medical grupacije privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, pokreće novi razvojni ciklus koji uključuje širenje spektra zdravstvenih usluga i zapošljavanje novih stručnjaka, ali i značajne nove investicije u tehnologiju te preseljenje u nove, veće prostore u Zagrebu. Tako će Poliklinika Aviva s trenutačne lokacije u Nemetovoj ulici 2 u Zagrebu 20. travnja preseliti na novu adresu, u Trpinjsku ulicu 7.

U godinu i pol dana od preuzimanja Poliklinike Aviva, Provectus Capital Partners uložio je preko sedam milijuna eura u razvoj Avive, a od toga je za novi prostor u Trpinjskoj ulici uloženo malo manje od četiri milijuna eura. Ukupna investicija u okrupnjavanje Arsano Medical Groupa dosegnula je 45 milijuna eura, što je ujedno i najveća investicija u privatno zdravstvo u Hrvatskoj.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije objasnio Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner Provectus Capital Partnersa i predsjednik Nadzornog odbora Arsano Medical grupe, kao investicijsko društvo orijentirani su na projekte koji imaju širu korist za društvo, pa tako i na zdravstvo. Osim Avive koja je bila prva investicija, u Arsano Medical Groupu trenutno djeluju još četiri specijalističke zdravstvene ustanove u Hrvatskoj – Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec, Specijalna bolnica Arithera, Poliklinika Dijagnostika 2000 i Poliklinika Uro centar te Digitalna slikovna dijagnostika DSD iz slovenskog Ptuja.

– S tim investicijama smo brojem zaposlenih, brojem pacijenata te vrijednostima ulaganja vodeća privatna grupa u široj regiji te naša ulaganja čine zdravstvene usluge dostupnijima. Nakon više od 40 godina poslovanja na jednoj lokaciji, ovo je novi početak za Avivu, ali i za sve nas u Arsal Medical Groupu koji upravlja investicijama u zdravstvu te na taj način pokrećemo jednu novu fazu – rekao je Čičak.

Dodao je i da su u razgovorima s drugim specijalističkim poliklinikama, a najavio je i rast kroz nove investicije u Hrvatskoj, ali i u regiji.

– Rast ćemo preuzimanjima i organski te ćemo nastaviti s podizanjem standarda za naše pacijente i korisnike, s kontinuiranim ulaganjem u zaposlenike i tehnologiju – dodao je Čičak.

Nova tehnologija

Također, uz ustanove unutar Arsano Medical Groupa, Aviva surađuje sa svim članicama dentalne grupacije Adria Dental Group, koju čini sedam dentalnih klinika i pet dentalnih laboratorija na području Zagreba, Solina, Rijeke i Poreča.

Dr. sc. Nevenka Kovač, ravnateljica Poliklinike Aviva, objasnila je da zahvaljujući ovoj investiciji, u novom prostoru uloženo je u dijagnostičke i laboratorijske odjele, anesteziologiju, pedijatriju, dječju psihijatriju, dnevnu bolnicu, a novost je i da će sistematski pregledi od sada uključivati i stomatološki pregled.

Na novoj lokaciji pacijente će dočekati tri nova vrhunska radiološka uređaja: MR snage 1.5 Tesla koji je izradio Siemens Healthineers, novi CT uređaj i novi rendgen, a dodatno je opremljen i laboratorij.

– Novom tehnologijom i uslugama, ali i sinergijom s ostalim sestrinskim ustanovama unutar Arsano Medical Groupa i Adria Dental Groupa, napravit ćemo dodatan iskorak na tržištu. Naš novi uređaj za magnetsku rezonancu je sigurno najbolji u Hrvatskoj, uvodimo dnevnu bolnicu što je iskorak u privatnim poliklinikama, uvodimo nove odjele poput anesteziologije, pedijatrije i dentalne medicine, a kako bi napravili iskorak u preventivnoj medicini, prvi na tržištu uvodimo dentalni pregled kao standardni dio sistematskog pregleda. To je velika dodana vrijednost za naše pacijente i time se ponosimo – dodala je Kovač uz napomenu da tržište privatnog zdravstva u Hrvatskoj neprestano raste.

Osim unaprjeđenja kvalitete svojih usluga, Poliklinika Aviva će od jeseni početi otvarati javnozdravstvene teme poput pretilosti i demencije te tako educirati pacijente jer, kako je zaključila Kovač, nikada nije bilo potrebnije govoriti o zdravlju.

image

dr.sc. Nevenka Kovač i Igor Čičak

26. travanj 2024 07:27