Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Reorganizacija Infinuma: Kapraljević postaje CEO, Car će se baviti investicijama

22. Ožujak 2022.
Nikola Kapraljević

Zagrebačka tehnološka tvrtka Infinum, korak prije punoljetnosti, ulazi u novu fazu poslovanja koju će obilježiti reorganizacija unutar tvrtke. Kako navode u priopćenju, u novoj organizaciji funkciju CEO-a tvrtke preuzima Nikola Kapraljević, koji je u Infinum došao kao četvrti zaposlenik te kroz godine postao jedan od suvlasnika kompanije i COO. Na mjestu CEO-a zamijenit će Tomislava Cara, suosnivača Infinuma, koji postaje Chairman.

Osim toga, Matej Špoler, koji je s Carom osnovao Infinum, postaje Chief Talent Officer, dok će Josip Bišćan zamijeniti Kapraljevića u dijelu dosadašnjih odgovornosti kao Chief Client Officer. Drugi dio preuzet će Filip Vugec koji dolazi na mjesto Chief Delivery Officera. No, osim reorganizacije, iz tvrtke najavljuju i planove za daljnje globalno širenje te stvaranje novog vizualni identiteta čime se pripremaju za ulazak u novu fazu razvoja nakon 17 godina. 

- U posljednjih nekoliko godina Infinum se stabilno razvijao i mogli bismo reći da je 'odrastao'. Htjeli smo da i brend odražava taj razvoj te fokus na globalno tržište. Novi kanali i načini komuniciranja predstavljaju odvažniji karakter Infinuma te su nas pripremili za nove izazove. Kvaliteta usluge nam je na prvom mjestu te, kao i dosada, nastavljamo postavljati visoke kriterije u industriji - rekao je Kapraljević. 

- Novi menadžment kompanije, zajedno s novim identitetom i webom, obilježava novu eru, a usklađena je s idejom da Infinum postane jedna od najboljih agencija na svijetu. Trend je da se agencije prodaju većima, ali nama to nije bio plan. Od Infinuma želimo napraviti jedinstvenu globalnu kompaniju koja neće imati konkurenciju na ovim prostorima - rekao je Car.

Kao CEO Productivea, SaaS kompanije koja je nastala iz Infinuma, Car nastavlja razvijati proizvod koji drugim kompanijama pomaže da prate poslovanje i profitabilnost te radi na širenju te kompanije na globalnom tržištu.

U Infinumu nastavlja sudjelovati u savjetodavnoj ulozi, a primarni fokus imat će na strateškim inicijativama i investicijama kroz Infinum Ventures.

image
foto

Inače, Infinum danas ima šest ureda u SAD-u i Europi koju čini tim od više od 350 ljudi. Na razvoju inovativnih i kompleksnih proizvoda redovno surađuju s globalno poznatim tvrtkama poput Disneya, Philipsa, Porschea i KPMG-a, a tvrtka je prošlu godinu završila s prihodom od 150 milijuna kuna, te zabilježila rast od 30 posto u odnosu na 2020. Taj prihod ne uključuje prihode sestrinskih kompanija Productive i Porsche Digital Croatia.

Također, 2021. bila je godina najvećeg širenja pa su tako otvorili urede u Velikoj Britaniji, Crnoj Gori i Makedoniji kroz akviziciju. Ove godine plan je ostvariti rast od još 25 posto, zaposliti još stotinjak ljudi te nastaviti sa strateškim akvizicijama.

23. lipanj 2024 19:14