Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Skalicki, Šimović i Kovačić novi članovi uprave Ine

19. Rujan 2022.
MIroslav Skalicki

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, dr.sc. Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, stoji u priopćenju Vlade.

Miroslav Skalicki je naftni stručnjak koji je bio generalni direktor Shella za Hrvatsku od 1998. do 2003. godine. Potom je u Milanu bio zadužen za Shellove poslove na razini Mediterana i Europe. Nakon odlaska iz Shella je osnovao vlastitu konzultantsku tvrtku Peti kvadrant.

Hrvoje Šimović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri za financije. Emanuel Kovačić je aktualni direktor regulatornih i javnih poslova u Ini, a prije je bio šef pravnih poslova u Cemexu.

Ekonomist, naftni stručnjak i pravnik ući će u Upravu Ine umjesto Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića - troje hrvatskih članova Uprave od kojih su zatražene ostavke nakon što je u preprodaji plina koji se proizvodi u Hrvatskoj kompanija oštećena za oko milijardu kuna, ali ih nisu podnijeli jer bi time ostali bez otpremnina.

Kako danas piše Jutarnji list, Nadzorni odbor Ine ipak će im uskratiti otpremnine pri čemu će se, kako doznajemo, pozvati na odredbe Zakona o trgovačkim društvima koje to predviđaju u slučajevima teže povrede dužnosti i gubitka povjerenja.

19. travanj 2024 00:02