Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Startup Gepek uveo aplikaciju: Želimo korisnicima pružiti održiviju dostavu, ali i uštedu

17. Ožujak 2023.

Nakon dobivanja granta od Near Foundationa u travnju 2022.godine, a potom i prve investicije od u iznosu od pola milijuna eura u prosincu prošle godine, hrvatski startup Gepek sada je predstavio svoju novu, istoimenu aplikaciju za održiviju i praktičniju dostavu paketa.

Naime, kako navode u priopćenju, s porastom e-trgovine, potražnja za brzim, ekološki prihvatljivim i učinkovitim rješenjima za dostavu nikada nije bila veća. Zato uz aplikaciju Gepek žele odgovoriti na izazove s kojima se suočavaju trenutne dostavne tvrtke i pružiti korisnicima vrhunsko iskustvo dostave.

Aplikacija Gepek nudi praćenje paketa i isporuke u stvarnom vremenu, mogućnosti ekološkog pakiranja za smanjenje emisija ugljičnog dioksida, veću učinkovitost i transparentnost isporuke te isplative cijene.

– Oduševljeni smo što lansiramo našu novu aplikaciju i donosimo naše inovativno rješenje za dostavu paketa na tržište. Naš cilj je pružiti vrhunsko iskustvo dostave našim korisnicima, uz uštedu onima koji te pakete prenose, a vjerujemo da je aplikacija Gepek prvi korak u ostvarenju te vizije – rekli su Carla i Dario Ferreri, izvršni direktori tvrtke Gepek.

Brat i sestra Ferreri pokrenuli su startup Gepek pandemijske 2020. godine, kada je tržište dostave paketa ‘eksplodiralo‘. Trenutno njihove usluge dostave paketa dijeljenim prijevozom koristi pet tisuća korisnika, s jedne strane vozača koji mogu pokriti svoje putne troškove pomažući drugima dostaviti pakete te s druge strane korisnicima koji žele brzu dostavu.

Gepekov inovativni pristup, dodaju u priopćenju, eliminira posrednike i fragmentaciju u procesu dostave.

– Pokrećemo novo poglavlje u Gepeku i pružamo platformu koja pomaže u povezivanju ljudi sa stvarima koje vole, bilo da se radi o slanju poklona obitelji, podršci lokalnim OPG-ovim prijevozom njihove robe do stolova ili jednostavno činjenje života malo lakšim za zaposlene obitelji. Gepek ne dostavlja samo pakete već trenutke radosti. Osim toga, naša aplikacija je dostupna 24/7 za razliku od klasičnih dostavljačkih tvrtki – rekao je Kristijan Škarica, suosnivač Gepeka.

Zeleni koraci

Ovo nije prvi put da se Gepek okreće održivijem poslovanju. Dapače, kada su u travnju prošle godine dobili grant od Near Foundationa, cilj im je bio uvesti u poslovanje blockchain tehnologiju, i to ugljično neutralnu.

image

Carla Ferreri

– Kako TheGepek promovira zeleniju loigistiku, tako nam je i u odabiru blockchain partnera bilo izuzetno bitno što je Near certificiran klimatski neutralan produkt. Podržali su nas tzv. ‘fast grant programom‘ koji osim inicijalne investicije otvara vrata i poslovne suradnje s jednim od globalnih lidera blockchain industrije – rekla je tada Carla Ferreri za Lider.

Isto tako, u prosincu prošle godine, Gepek je osigurao i pre-seed investiciju od pola milijuna eura, također s blockchain pozadinom.

Naime, u Gepek je tada investirao John Ilić, član savjetodavnog odbora Polygon, desetog najvećeg blockchaina u svijetu. Uz njega je dio investicije osigurao i švedsko-hongkonški startup Auki Labs, kojemu je svojim detaljnim peer-to-peer sustavom pozicioniranja cilj zamijeniti tradicionalni GPS sustav.

Također, 2021. godine dobili su investiciju i od klimatskog programa Impact Hub Zagreb, što je ujedno bilo i njihovo prvo privlačenje sredstava.

No, kako kažu iz Gepeka, ne gube vrijeme te već dogovaraju i iduću, seed investicijsku rundu od milijun eura.

15. travanj 2024 14:15