Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Studenac nastavlja širenje, nakon trgovačkog lanca Kordun preuzeo i lanac Duravit Trgovina

19. Svibanj 2022.
Omis, 221020. Trgovacki lanac Studenac. Na fotografijii: T100, Ribnjak, Omisfoto Cropix

Studenac je preuzimanjem prodavaonica trgovačkog lanca Duravit ojačao svoju tržišnu poziciju u Puli i okolici dosegnuvši 50 prodavaonica na tom području

 Studenac, lanac s najvećom mrežom prodavaonica, preuzeo je lokalni trgovački lanac Duravit Trgovina koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava preko 40 zaposlenika. Također, lanac se može pohvaliti i tradicijom dugom gotovo trideset godina.

Preuzimanjem Duravit Trgovina Studenac je, nedugo nakon preuzimanja karlovačkog trgovačkog lanca Kordun, nastavio sa širenjem svoje prodajne mreže. Tim potezom dodatno je potvrdio svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih više od 750 u devet županija i Zagrebu.

- Studenac nastavlja sa svojom poslovnom strategijom rasta i razvoja, a preuzimanjem lanca Duravit Trgovina, ojačali smo i našu poziciju u Puli i okolici dosegnuvši čak pedeset prodavaonica. Siguran sam da ćemo i u ovom slučaju biti prepoznati kao prava trgovina-susjed u Istri jer nam naša snažna lokalna integriranost daje priliku da svoju ponudu maksimalno uskladimo s potrebama pojedinih sredina. Uz postupno unapređenje svih poslovnih aspekata, zadržat ćemo vrijednost koju lanac predstavlja svojim kupcima i zaposlenicima te je dodatno obogatiti i vrijednostima Studenca kako bismo zajedničkim snagama postigli značajne rezultate - izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Baš kao i u prethodnim preuzimanjima slijedi integracija novih prodavaonica, preuređenje u Studenac prodavaonice, obogaćenje asortimana i uvođenje mnogobrojnih drugih pogodnosti za kupce. Govoreći o pogodnostima, uz redovite tjedne akcije, kupce u Studencu dodatno očekuju popusti dobrodošlice, posebne akcije i letak te aktivnosti na prodajnim mjestima poput zabavnog kola sreće u prvim tjednima otvorenja. Spomenuto područje bogatije je tako za niz novih Studenac prodavaonica proximity formata koje kupcima omogućavaju bržu i praktičniju svakodnevnu kupnju uz bogatu ponudu, asortiman TO GO i mnogobrojne pogodnosti.

Podsjetimo, krajem ožujka Studencu je odobreno i preuzimanje kutinske Lonije o čemu smo pisali u Lideru.

Inače, Studenac je u vlasništvu poljskog investicijskog diva Enterprise investors, koji je u Hrvatskoj već kupio pekarski lanac Pan Pek te zadarske Sonik markete, porečke Istarske supermarkete i biogradski lanac Bure. Studenac ima vipe od 700 trgovina i više od 4000 zaposlenika a u prošloj je godini ostvario 1,85 milijardi kuna prihoda.

27. studeni 2022 00:48