Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Mabić u Upravi Lesaffre Adriatica, smjena na čelu Salona Grupe, osječka Orqa otvorila podružnicu u Zagrebu…

05. Prosinac 2023.

Donedavni direktor MARASKE Zoran Mabić novi je direktor proizvođača pekarskih dodataka LESAFFRE ADRIATIC umjesto Martina Haluseka.

Marin Donadini novi je predsjednik Uprave SALONA GRUPE umjesto Esade Karović, a direktorom je imenovan Šaban Hamzić.

Osječka ORQA otvorila je podružnicu u Zagrebu.

Račun AGROBURZE iz Zagreba od 27. travnja u blokadi je, koja je 24. kolovoza dosegla 1,7 milijuna eura. Otvoren je prethodni stečajni postupak, ali je ročište s 9. studenoga prolongirano za 21. prosinca jer je dužnik u pregovorima s vjerovnicima BKS BANK AG-om i Ministarstvom financija te jednom poslovnom bankom u vezi s refinanciranjem svih dugova i očekuje sklapanje sporazuma. Dotad je vlasnici i direktorici Ivanki Sabolić te prokuristu Mariju Saboliću zabranjeno raspolaganje tvrtkinom imovinom.

Dosadašnji predsjednik NO-a krčkoga GLAVOTOKA Sanjin Barbalić novi je direktor umjesto Sandre Bojić. Na čelo NO-a došao je Denis Baranić. Petar Žic ponovno je imenovan zamjenikom predsjednika NO-a, u koji je ušla i Marijana Barbalić.

ZVJERINJAK je izbrisan iz Sudskog registra nakon što je pripojen PET NETWORK INTERNATIONALU.

Herwig Teufelsdorfer i Radka Doehring imenovani su na direktorsku poziciju u zagrebačkom EUROCENTERU umjesto Holgera Schmidtmayra te zajedno s Elenijem Murko-Muhvićem zastupaju kompaniju. Beata Adrianna Glinska više nije prokuristica u EUROCENTERU.

Obustavljen je predstečajni postupak za BROD KONZALTING iz Zagreba jer je račun četiri mjeseca nakon otvaranja predstečaja ponovo ušao u blokadu od 600 tisuća eura. Vjerovnici su, prema tablici potraživanja iz travnja, potraživali 1,6 milijuna eura. Postupak će se nastaviti kao stečajni.

Mato Zadro imenovan je direktorom u dugoselskom EDI LOGISTICSU te zajedno s Nihadom Mujićem zastupa tvrtku.

Njemački FIRE HOLDING preuzeo je tvrtku MULTIMON HRVATSKA od istoimene njemačke korporacije.

SPV ZA SANACIJU ušao je u likvidaciju. Likvidatorom je imenovana Snježana Posavec Mitrov.

Mario Ćorić i Dajana Kožul imenovani su direktorima u KOŽUL DELIVERYJU te tvrtku zastupaju zajedno s osnivačem i direktorom Danijelom Kožulom.

Goran Marić ušao u vlasničku strukturu solinskoga CREATUSA te je sada suvlasnik zajedno s direktorom Marinom Marićem.

Otvoren je predstečajni postupak za pulski SREM MONT u vlasništvu Dejana Stanisavljevića težak oko 400.000 eura. Ta brodograđevna tvrtka u problemima je zbog neplaćanja najvećeg partnera, ULJANIK BRODOGRADNJE 1856, i zbog pada prihoda uzrokovanog ratom na Bliskom istoku, s obzirom na to da je naručitelj iz Izraela. Tvrtka predlaže neosiguranim vjerovnicima da otpišu 30 posto potraživanja, a ostatak bi im bio isplaćen nakon godine počeka u 48 mjesečnih rata po godišnjoj kamatnoj stopi od 4,5 posto.

Davor Držaljević i Sanja Đitko ušli su u vlasničku strukturu osječke NIROSTE.

Zaključen je stečajni postupak nad mošćeničkim BAU KLIKOM.

Frane Malenica novi je predsjednik NO-a HNK ŠIBENIKA umjesto Rine Jurića, a zamjenikom predsjednika imenovan je Ivica Plenča umjesto Davora Perkova. Također, u NO su umjesto Fabiana Estebana Yar Imbaje i Ivice Ajdukovića ušli Markan Karajica i Jure Baković.

Otvoren je i istodobno zaključen stečajni postupak nad BRODOSPLIT-GRADNJOM.

29. travanj 2024 03:20