Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjene u Pan-peku, Španjolci preuzeli Calucem, pojačanje u Wienerbergeru…

11. Svibanj 2022.
Tomislav Franko

Irena Križan i Sandra Vojković imenovane su novim članicama Uprave PAN-PEKA, a Krešimir Mikić prestao je biti član Uprave nakon dvije godine. NO-u se pridružila nova članica Marta Barbara Pogroszewska.

Španjolski CEMENTOS MOLINS preuzeo je vlasništvo nad pulskim CALUCEMOM, koji se bavi proizvodnjom cementa, od CALUCEM HOLDINGA, kojeg je preuzela i pripojila  CALUCEMU. Posljedica je to akvizicije u kojoj je CEMENTOS MOLINS preuzeo od talijanskog private equity fonda AMBIENTA SGR -a potpuni udjel u tvrtki CALUCEM, vlasniku pulske cementare. 

Tomislav Franko postao je novi član Uprave WIENERBERGERA iz Karlovca, tvrtke koja je bavi proizvodnjom opeke, crijepa i ostalih proizvoda od pečene gline, umjesto Borisa Novosela.

Ivana Jurinec prestala je biti direktorica IVERPANA, tvrtke iz Svetog Ivana Zeline koja se bavi proizvodnjom proizvoda od drva, pluta, slame i pletarskih materijala.

Komunalna tvrtka 6. maj iz Umaga ukinula je NO, u kojem je Rino Duniš bio predsjednik, Goran Slavujević zamjenik predsjednika, a Josip Titonel, Aleksandar Mandić i Nadio Krt članovi.

Rick Jan Cornelis Bax postao je direktor porečkog ROAN CAMPING HOLIDAYSA.

Nad tvrtkom KAMEX TRADE, koja se bavila nespecijaliziranom trgovinom na veliko i koja je  u vlasništvu Julijane Turčić, otvoren je stečajni postupak te je Krešimir Peroš imenovan stečajnim upraviteljem. Postupak je pokrenut zbog 1,4 milijuna kuna dugovanja, ročište na kojem će se ispitati prijavljene tražbine zakazano je za 24. kolovoza.

Branimir Legac opozvan je nakon samo dva tjedna s mjesta prokurista FEROPLASTA iz Luga Samoborskog.

Aleksandra Anić Vučinić postala je predsjednica NO-a varaždinske ČISTOĆE, a Vladimir Kolarić postao je novi član NO-a.

Denis Čupić pridružio se Darku Lujanacu na direktorskoj poziciji u TRGOVAČKOM CENTRU ZAGREB.

Robert Stepančić postao je direktor zagrebačkog FEAL IN-a umjesto Marija Čolaka, a Damiru Šimunoviću opozvana je prokura u tvrtki koja se bavi gradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Luki Muženjaku, koji je do sada bio jedini vlasnik vinkovačke tvrtke VULKANIZER ZDENO, u vlasničkoj strukturi pridružili su se Anja Muženjak, Ivanka Muženjak, Hrvoje Muženjak, Zdenko Muženjak i tvrtka FIDUS GRUPA u vlasništvu Ane Muženjak.

Nenad Belović više nije direktor tvrtke ADVANCE-TECHNOLOGIE-SYSTEMS VENTILI. Na poziciji je bio od 2014. godine, a tvrtka je sjedište iz Zagreba preselila u Fažanu.

OPĆINA LJUBEŠĆICA postala je suvlasnik NOVOKOMA iz Novog Marofa.

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečajni postupak nad INSPEKTOM u vlasništvu tvrtke H-8 Marija Vrdoljaka, koji je direktor obiju tvrtki. Prema podnesku od 13. travnja 2022. tvrtka ima evidentirano 3,3 milijuna kuna dugovanja prema  neosiguranim vjerovnicima, 1,3 milijuna kuna prema osiguranim vjerovnicima, a tu si i tražbine radnika od 257 tisuća kuna.

Damjan Vukić i Maxim Lach postali su partneri u odvjetničkom društvu KALLAY & PARTNERI.

26. travanj 2024 01:11