Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Voloder vodi Cemex umjesto Vilovića, Vujnovčeva Enna logic dobila CEO-a…

18. Travanj 2022.
Alen Voloder

U Sudskom je registru potvrđeno da je Alen Voloder s početkom travnja preuzeo poziciju od dosadašnjeg direktora Velimira Vilovića u CEMEXU HRVATSKA. Novi članovi Uprave postali su dosadašnji sektorski direktori Marijan Vuko, Joško Težulat, Mirela Kotarac i Kristina Buzov.

Mario Jurišić prestao je biti član Uprave PBZ CARDA, u kojoj je bio od 2008. godine.

Ditka Maučec postala je nova predsjednica NO-a OT-OPTIMA TELEKOMA umjesto Stipanke Ivandić Štefanek, a Tomaž Kampuš postao je novi zamjenik predsjednika NO-a umjesto Igora Tepšića. Također, Damir Topić, Mario Krka, Dina Salapić i Dominik Glavina postali su novi članovi Odbora umjesto Danimira Gulna, Zlatka Hrbuda, Marijane Brdsko i Pave Mišković.

Gregor Glušič postao je novi predsjednik Uprave tvrtke ENNA LOGIC, koja se bavi željezničkim prijevozom robe. Zamijenio je Edina Sosea, koji je tvrtku napustio prije godinu dana i karijeru nastavio na čelu novoosnovane tvrtke ČD CARGO ADRIA. U međuvremenu su ENNU LOGIC vodili članovi Uprave Ivan Begović i Petar Glavaš.

Tvrtka SUPER – HIK napustila je suvlasništvo u splitskoj KUPOVINI, specijaliziranoj za trgovinu na veliko. Tvrtka trenutačno ima ukupno 43 suvlasnika.

Alen Oremović postao je novi član NO-a MGK-PACKA iz Kukuljanova, tvrtke koja se bavi proizvodnjom ambalaže od lakih metala, umjesto Zorana Smokrovića.

Vlasnik MARKOS-AMBALAŽE, registrirane za trgovanje na veliko iz Šašinovca, Marko Sili vratio se na direktorsku poziciju, na kojoj je od studenoga 2020. bio Božidar Sili.  

Rosa Arambašić preuzela je vlasništvo u tvrtki MIJAT iz Josipovca od Mijata Arambašiča.

Siniša Horvatinović postao je novi direktor PLINKE-PUH umjesto Kazimira Leška.

Tomislav Smrekar napustio je suvlasništvo i direktorsku poziciju u METAL ELEMENTU.

VINOPLOD-VINARIJA u vlasništvu BADELA 1862 preoblikovala se iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću.

Branki Kovačević dodijeljena je prokura u PHILIPSU.

FE ULAGANJA iz Babine Grede preuzela su vlasništvo nad FINELOM PETRINJA od Nevena Žužića.

Trgovački sud u Zagrebu zaključio je skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom MEMEKS u vlasništvu Dejana Sučevića. Postupak je pokrenut zbog duga od 715 tisuća kuna, a tvrtka će biti izbrisana iz Sudskog registra.

Vedran Križek i Marko Miloš ušli su u vlasničku strukturu UNDABOTA, a Daniel Petljak postao je novi direktor tvrtke.

Melita Vuković više nije suvlasnica križevačkoga GRAFOCENTRA.

Tvrtka LIND-GRAD pripojila je M. B. OBJEKTE.

19. travanj 2024 07:14