Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vujnovac ušao i u turistički biznis, smjena na čelu Vacona, Olimpias postao Benetton…

14. Ožujak 2023.
Pavao Vujnovac foto Ratko Mavar

Zagrebačka Adria grupa Baško Polje preuzela je vlasništvo nad tvrtkom Club Adriatic od crikveničkog Jadrana, koji se tako riješio svojih turističkih kapaciteta u Baškoj Vodi. Na taj je način Pavao Vujnovac ušao i u turistički biznis. Adria grupu Baško Polje u srpnju prošle godine osnovao je zajedno s partnerima Antom Bračićem, Josipom Jurčevićem i Damirom Spudićem. Club Adriatic druga je po veličini tvrtka u općini Baška Voda. Upravlja hotelom Noemia, turističkim naseljem Alem i kampom Baško Polje. U 2021. ostvarila je 3,78 milijuna eura prihoda, iskazala dobit od 811 tisuća kuna i zapošljavala 60-ak ljudi. Nakon preuzimanja Miro Borić preuzeo je ulogu jedinog člana Uprave umjesto Miroslava Pelka, Jurčević je postao novi predsjednik NO-a umjesto Dragana Magaša, a Bračić je postao novi član NO-a umjesto Mirka Hercega.

Andro Bunić novi je i jedini direktor VACONA iz Karlovca (bivšeg SA BIŠĆANA), a Hrvoje Vranješ i Boris Milivojević više nisu na mjestima članova Uprave tvrtke, koju je prije dvije godine od osnivača Alenka Bišćana kupio austrijski GOLLNER IMMOBILIEN.

Nakon što je talijanski BENETTON MANUFACTURING preuzeo od OLIMPIAS GROUPA vlasništvo nad osječkim OLIMPIAS TEKSTILOM, tvrtka je promijenila naziv u BENETTON TEKSTIL. Daniele Cadamuro napustio je mjesto člana Uprave tvrtke, Danijela Kralik imenovana je novom predsjednicom NO-a umjesto Božene Rakitić, a Lidija Hovanjec novom članicom Odbora.

TELEMACH HRVATSKA pripojio je tvrtke OPTIMA TELEKOM ZA UPRAVLJANJE NEKRETNINAMA I SAVJETOVANJE i OPTIMA DIRECT.

Vladimiru Kurečiću ukinuta je prokura u HEP-OPSKRBI, a Ana Škarić postala je nova članica NO-a tvrtke umjesto Lidije Lovrić Andrijašević.

Tomislav Bronić više nije direktor tvrtke C.E.M.P.

Ivani Gaćini dodijeljena je prokura u tvrtki PROIZVODNJA MK iz Velike Gorice.

Goranu Obradoviću ukinuta je prokura u OTIS DIZALU.

KF PARTNERS ušli su u vlasničku strukturu tvrtke HOSPITALIJA TRGOVINA.

Rudolf Alexander Eck postao je novi direktor tvrtke DEGI JANKOMIR umjesto Johanna Felsera.

Ivanu Nicoli Milkoviću ukinuta je prokura u tvrtki FREY SERVICES.

Kristina Šandrić postala je jedina članica Uprave ČISTOĆE CETINSKE KRAJINE iz Sinja, a Ivana Živaljić i Mateo Puljić smijenjeni su s dosadašnjih funkcija.

15. travanj 2024 15:58