Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Visma ulazi na hrvatsko tržište akvizicijom servisa mojeRačun

09. Srpanj 2024.
Merete Hverven

Vodeća europska softverska kompanija, norveška Visma, ušla je na hrvatsko tržište akvizicijom kompanije Elektronički računi, vodećeg pružatelja SaaS poslovnih alata u Hrvatskoj, među kojima je svakako najpoznatiji brend servis mojeRačun.  

Osnovan  2014. godine, servis mojeRačun predvodnik je digitalizacije administrativnih procesa u Hrvatskoj, koji je na tržište donio inovativno rješenje za razmjenu eRačuna, kao i sustave za upravljanje dokumentima kroz sveobuhvatni paket usluga mojeUred. 

- Uzbuđeni smo što ulazimo na hrvatsko tržište i što pozdravljamo mojeRačun kao dio Visma obitelji, čime obilježavamo još jednu prekretnicu u našem širenju na europskom tržištu. Inovativan pristup servisa mojeRačun u pojednostavljenju poslovnih procesa i njihova posvećenost zadovoljstvu korisnika, potpuno su u skladu s našom misijom. Zajedno ćemo nastaviti pokretati digitalnu transformaciju poduzeća u Hrvatskoj - istaknula je Merete Hverven, izvršna direktorica Visme. 

Cloud rješenja servisa mojeRačun lako se integriraju u više od 400 poslovnih rješenja (ERP-ova), što ga čini prirodnim izborom za sva poduzeća u Hrvatskoj koja se pripremaju za uvođenje obveznog eRačuna u gospodarstvo od 2025. godine. 

- Tvrtka Elektronički računi oduvijek je bila posvećena poboljšanju konkurentske prednosti i operativne učinkovitosti poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Pridruživanje Visma grupi ne samo da potvrđuje naše dosadašnje napore, nego nas potiče da težimo ostvarenju još viših ciljeva, zahvaljujući većim resursima i stručnom znanju. Oduševljeni smo što ćemo našim korisnicima pružiti još veću vrijednost i ubrzati inovacije u ePoslovanju - rekao je Marko Emer, izvršni direktor i osnivač servisa mojeRačun. 

Unatoč promjeni vlasništva, mojeRačun će nastaviti djelovati kao neovisna tvrtka, s istim menadžmentom i pod istim brendom. 

Vodeća kompanija u 33 zemlje 

Za Vismu, vodećeg pružatelja softvera u oblaku u Europi, ulazak na hrvatsko tržište slijedi nakon što su se u protekle tri godine proširili na zemlje poput Italije, Španjolske, Njemačke, Portugala i Francuske. 

Grupa sada obuhvaća više od 180 softverskih poduzeća u 33 zemlje, pružajući usluge za 1,8 milijuna korisnika u Europi i Latinskoj Americi i to s proizvodima koji pokrivaju i privatni i javni sektor. 

- Kako nastavljamo rasti i širiti Visma obitelj na nova tržišta, tako jačamo našu predanost unapređenju digitalnih rješenja diljem Europe. Kao najveća poduzetnička mreža SaaS tvrtki u regiji, vodeći smo izbor za korisnike koji traže najbolje poslovne alate, ali i za poduzetnike koji proizvode softver i koji traže partnera za ubrzanje rasta - kaže Hverven. 

07. rujan 2024 20:17