Ukratko
StoryEditor

Auri priznanje Zlatna kuna

25. Rujan 2023.
Mišel Sirotić, dobitnik nagrade Zlatna kuna

Tvrtka Aura proizvodi d.o.o. iz Buzeta dobitnica je najprestižnijeg priznanja najuspješnijim tvrtkama u Istarskoj županiji – plakete Zlatna kuna koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula. Aura je ovo priznanje osvojila u kategoriji srednjih trgovačkih društava na temelju rezultata poslovanja u 2022. godini.

Praksa je da se nagrada dodjeljuje kod jednog od dobitnika priznanja. Ove je godine čast da bude domaćinom dodjele pripala Destileriji Aura u Buzetu. 

- Zaista smo sretni i ponosni što smo za svoje poslovanje primili još jedno priznanje. Poticaj je to za još predaniji rad i postizanje još boljih rezultata. Zahvaljujem se svima koji su pridonijeli da Aura postane najuspješnija tvrtka u našoj županiji u kategoriji srednjih trgovačkih društva - izjavio je direktor i vlasnik tvrtke Aura proizvodi d.o.o. Mišel Sirotić.

Obiteljska destilerija Aura smjestila se u Buzetu, na sjeveru Istre, gdje je priroda posebno darežljiva. Stoga vrijedni djelatnici destilerije, neiscrpne darove netaknute prirode na najbolji mogući način primjenjuju u proizvodnji svojih delicija. Rukom ubrano samoniklo bilje i divlje voće, u jedinstvenom starom podrumu u srcu Buzeta, se s puno ljubavi i umijeća pretače u ekskluzivne rakije, likere, ginove i džemove pripremljene po tradicionalnim recepturama.

Posjetitelji imaju priliku upoznati se s cjelokupnim procesom izrade proizvoda destilerije Aura, od maceracije bilja, kuhanja Teranina i gina Karbuna pa sve do punjenja boca, etiketiranja i njihove pripreme za daljnju distribuciju. Gosti mogu uživati i u degustaciji svih proizvoda kao i osvježavajućih koktela i spritzeva destilerije Aura, a u sklopu destilerije nalazi se i trgovina.

Uz trgovinu u Buzetu, Aura ima još petnaest, pomno osmišljenih i uređenih trgovina, lociranih u istarskim stargogardskim jezgrama, zatim u Rijeci, otocima Krku i Cresu te u Splitu. Osim u navedenim trgovinama, proizvodi destilerije Aura dostupni su u mnogobrojnim trgovinama delicijama, ekskluzivnim restoranima, barovima i hotelima te u zračim lukama.

Obiteljska destilerija Aura trenutačno nudi 24 vrste rakija i likera, četiri vrste gina te 9 vrsta džemova, kao i 18 različitih vrsta čokolada. Ali stalna želja vlasnika destilerije Mišela Sirotića za istraživanjem, razvijanjem i kreiranjem jamči da će uskoro u ponudi biti još novih proizvoda vrhunske kvalitete. A kvalitetu dosadašnjih proizvoda potvrdila je i struka. Destilerija Aura dobitnica je ukupno 62 zlatne medalje sa svjetskih natjecanja u ocjenjivanju jakih alkoholnih pića što ju je svrstalo među najtrofejnije hrvatske destilerije.

Obitelj Sirotić svoju je veliku ljubav prema tradiciji utkala i u jedinstveni Museum of Hum Aura, koji u najmanjem gradu na svijetu posjetiteljima prezentira preko 1100 eksponata smještenih u 11 tematskih prostorija.

Aurina destilerija i muzej te autentičan pristup prema svakom proizvodu i projektu govore o velikoj posvećenosti poslu, tradiciji i kvaliteti koji jamče uspjeh i daljnji razvoj tvrtke.

28. travanj 2024 20:36