Ukratko
StoryEditor

bio&bio slavi 20 godina: Pionir organske revolucije na hrvatskom tržištu

29. Rujan 2023.
bio&bio trgovina

bio&bio, jedini trgovački lanac na tržištu koji nudi isključivo 100 posto organsku hranu, ponosno obilježava dva desetljeća inovacija, posvećenosti i stalnog unapređenja. Ovaj brend ne samo da je postavio visoke standarde u industriji, već je i pružio novo značenje pojmu održivosti u svakodnevnim navikama tisuća ljudi.

Osnovan s vizijom i misijom promicanja zdravog života, povijest bio&bio datira iz kasnih 80-ih kada su Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić kroz seminare o makrobiotici i održivim životnim stilovima promovirali ideju osobne ekologije. Ova ideja, koja tvrdi da zdrav pojedinac doprinosi zdravom okolišu i obrnuto, postavila je temelje za ono što će postati prepoznatljiva bio&bio priča.

Danas, bio&bio ne samo da je trgovački lanac već i sinonim za istinsku filozofiju življenja. Njihov pažljivo dizajniran logotip prenosi duboku poruku: narančasta predstavlja životinjski svijet uključujući čovjeka, dok zelena simbolizira biljni svijet. Oba zajedno predstavljaju organski svijet, a siva boja znaka ‘&‘ ukazuje na njihovu simbiozu unutar trgovina bio&bio. Kombinacija ovih elemenata čini logotip ne samo estetski privlačnim, već i pričom samom po sebi.

Među najvećim postignućima brenda su inicijative poput suradnje s domaćim ekološkim poljoprivrednicima, poticanje ekološke proizvodnje kroz vlastito ekološko imanje ‘Zrno‘ te projekt inovativne kompostabilne ambalaže koja je smanjila potrošnju plastike za čak tri tone od 2020. godine. No, kao najvažniji faktor uspjeha, Boban Pejić ističe:

– Našim najvećim uspjehom smatram to što i dalje vjerujemo da se vrijedi truditi i što ustrajemo u kontroli kvalitete. Vjerujemo da je bavljenje organskim proizvodima cjelovita filozofija življenja koja ima ekološke, ekonomske i etičke komponente i beskompromisno smo joj posvećeni. –

Povodom obilježavanja ove važne obljetnice, iz bio&bio poručuju: – Naše vrijednosti i srž naše priče ostaju isti. Vjerujemo da ćemo, zajedno s našim kupcima, nastaviti pisati inspirativne stranice naše budućnosti - zajedno bolji, svaki dan. –

U rujnu, mjesecu kada bio&bio obilježava svoj jubilarni 20. rođendan, pozivaju sve svoje vjerne kupce, kao i one koji će to tek postati, da se pridruže proslavi. Pripremljen je niz pogodnosti i iznenađenja kao zahvala za povjerenje koje im je pruženo kroz proteklih dvadeset godina.

26. travanj 2024 02:53