Ukratko
StoryEditor

Forbes na listu najboljih poslodavaca uvrstio Kempinski hotele

02. Veljača 2023.

Privlačenje, zapošljavanje i zadržavanje stručnih zaposlenika nikad nije bilo toliko važno za uspjeh kao što je danas, posebno u turizmu i ugostiteljstvu. Korištenje društvenih mreža dobru komunikaciju stavlja u drugi plan, stoga se u nedostatku kvalitetnog socijalnog života iskrenost, ljubaznost i uslužnost ponovno sve više cijeni. Često konkurencija turističkih destinacija ovisi upravo o ljudskim resursima koji čine ključne faktore uspješnog poslovanja u turizmu.

Zahvaljujući sposobnosti, znanju i iskustvu zaposlenika te brizi poslodavca za svoje klijente, postiže se zadovoljstvo zaposlenika i klijenata, a odljev kvalitetne radne snage dokazano je smanjen. Ti odnosi utječu na prepoznatljivost, a samim time i na profitabilnost.

Forbes je i ove godine uvrstio Kempinski hotele na listu najboljih poslodavaca (Forbes World’s Best Employers 2022.). Na listi su se našli drugu godinu zaredom, a zauzeli su 83. mjesto na listi svih industrija i treće mjesto među poslodavcima iz turističke industrije. Inače, Kempinski grupacija je najstarija je europska luksuzna hotelska kompanija, a u Istri ima Kempinski Hotel Adriatic.

Kako navode u priopćenju, u tvrtki su svjesni da su njihovi timovi upravo oni koji čine vodeću snagu i prepoznatljivost hotela, velik trud ulažu u well being svojih zaposlenika, kako bi održavali motiviranost na najvišem nivou.

- Ljudi su naša izvanredna vrijednost stoga je veliko ulaganje u odabir talenata ključan dio naše strategije. Obukom i edukacijom osoblja jamčimo prenošenje stručnosti do svakog pojedinca na svim razinama kako bi gosti dobili najbolje moguće iskustvo. Vjerujemo da povjerenjem i osnaživanjem timova možemo ponuditi najbolju uslugu - ističe Cluster HR Manager u Kempinski Palaceu Portorož (Slovenija) i Kempinski Hotelu Adriatic (Hrvatska) Helena Vehovec.

Održavanje odnosa između poslodavaca i zaposlenika trebalo bi biti u fokusu svake organizacije, stoji u propćenju, a iskazivanje poštovanja prema zaposlenicima, ulaganje u njihov napredak i profesionalni razvoj, čini ovog poslodavca izvanrednim. Iz tvrtke se nadaju kako će njihov profesionalizam i ova prilika biti prepoznati te se vesele budućim suradnjama na obostrano zadovoljstvo. 

26. travanj 2024 02:50