Ukratko
StoryEditor

Koja digitalna rješenja stoje na raspolaganju industriji

04. Svibanj 2023.
Na konferenciji HGK saznajte što je potrebno za razvoj dekarbonizirane, inovativne i konkurentne industrije

– Više nego ikada, digitalna transformacija je hitna i moguća. Digitalni sektor ima nevjerojatno važnu ulogu u omogućavanju održive proizvodnje i potrošnje, u sigurnosti opskrbe i lanaca opskrbe, kao i u kreiranju otpornosti za buduće krize. Trebamo iskoristiti taj poziv na buđenje upućen svima nama i redefinirati gospodarstvo i društvo – poruka je Hilary Mine, potpredsjednice za strategiju i tehnologiju, CX u Nokiji i predsjednice Izvršnog odbora DIGITALEUROPE, koja će na konferenciji HGK Net Zero Industry poslovni modeli dekarbonizacije industrije 16. svibnja otkriti kako digitalizacija industrije može pomoći u postizanju net zero cilja.

Hilay Mine ima veliko iskustvo na globalnoj razini u telekomunikacijskom sektoru, koje je stekla tijekom višegodišnjeg rada s Alcatelom/Alcatel-Lucentom i Nokijom diljem Europe, Azije, SAD-a i Australije. Prije trenutne pozicije, Mine je vodila Nokijinu prodaju i poslovanje s korisnicima u nordijskim zemljama, zemljama Baltika i Beneluksa, gdje je zajedno s timom pokrenula neke od prvih 5G mreža u Europi. Prije toga u Silicijskoj dolini je vodila Nokijinu praksu Global Network Transformation.

image

Hilary Mine

foto Jaakko Jaskari

Cilj konferencije Hrvatske gospodarske komore je usmjeriti pozornost na novu europsku industrijsku agendu Net Zero Industry, koja predstavlja priliku za transformaciju prema industriji temeljnoj na čistim i digitalnim tehnologijama. Jedna od ključnih tema bit će upravo implementacija digitalnih poslovnih modela. Njoj će biti posvećen i interaktivni panel na kojem će stručnjaci i predstavnici tvrtki različitih veličina dijeliti svoja iskustva digitalne transformacije.

Koja nova digitalna rješenja stoje na raspolaganju industriji, kako pomoću pametnih algoritama i digitalnih alata omogućiti veću fleksibilnost u proizvodnji te istovremeno optimizirati potrošnju resursa i smanjiti ekološki otisak – tek su dio pitanja na koja će odgovor donijeti konferencija Net Zero. Utrka s vremenom za uključivanje u četvrtu industrijsku revoluciju odavno je počela i krajnje je vrijeme za hvatanje koraka s neizbježnom digitalizacijom, koja danas predstavlja osnovni preduvjet za održavanje konkurentske prednosti.

Prvi korak je sudjelovanje na konferenciji Net Zero Industry, koja pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje s novom regulativom, razmjenu znanja i iskustava na području razvoja industrije i zelene tranzicije te za povezivanje dionika u svrhu stvaranja održive industrije u Hrvatskoj.

Prijaviti se možete već danas i tako usvajanjem znanja i njihovom primjenom u poslovanju pomoći učiniti Hrvatsku privlačnim mjestom za razvoj dekarbonizirane, inovativne i konkurentne industrije! Više informacija o programu i prijavni obrazac možete naći na web stranici HGK.

Konferenciju su do sada kao zlatni partner podržali Enna, Nexe kao srebrni, a Holcim, KONČAR i Siemens Energy kao brončani partneri.

25. travanj 2024 05:20