Ukratko
StoryEditor

Metro poziva startupove da se prijave na program METRO Xcel for Hospitality

03. Rujan 2019.

Startupovi koji razvijaju digitalna rješenja za poslovne potrebe HoReCa sektora mogu se prijaviti na program Metro Xcel for Hospitality.

Program Metro Xcel razvio se iz uspješnog programa Metro Accelerator Powered by Techstars, a cilj mu je okupiti uznapredovale startupove koji su već razvili digitalna rješenja posvećena HoReCa sektoru kako bi im se omogućio veći tržišni doseg, pružio pristup novim prodajnim kanalima i podržao njihov dugoročan razvoj.

Uspješni startupovi će se selektirati kvartalno, a prvi krug prijava otvoren je početkom srpnja.

Kakvi startupovi su idealni kandidati za program METRO Xcel?

Zahvaljujući znanju i iskustvu u podršci i razvoju digitalizacije HoReCa sektora, a koju je Metro stekao tijekom četiri izdanja Acceleratora, sada  se fokusira na startupove u kasnijim fazama koji:

• imaju razvijen proizvod i žele ući na novo tržište • žele iz neke druge industrije prijeći u ugostiteljstvo • nastoje zahvatiti veći dio tržišta

Cilj programa Xcel je približiti digitalna rješenja ugostiteljima kao krajnjim korisnicima. Program će se održavati svaka tri mjeseca, a prva generacija startupova odabranih za sudjelovanje, uključit će se u program u studenom 2019.

Vrhunac programa Metro Xcel odvijat će se na renomiranim sajmovima digitalnih rješenja poput sajmova INTERNORGA, Sirha, Madrid Fusion i drugih.

U posljednje četiri godine, u sklopu programa Metro Accelerator powered by Techstars razvijeno je ukupno sedam digitalnih rješenja, od kojih su četiri vezana za ugostiteljstvo, a tri za maloprodaju.

Od 2015. do 2019., u programu je sudjelovalo oko 40 tvrtki s kojima je radilo nekoliko stotina mentora, a koje su zajedno prikupile ukupno 50 milijuna američkih dolara za razvoj svojih poslovanja.

Među finalistima programa Accelerator našla su se i dva hrvatska startupa - Trakbar i Coffee Cloud.

Prijave za prvi Metro Xcel dostupne su na poveznici, a startupovi koji se na program prijave nakon rujna, ulaze u sljedeći krug prijava.

05. prosinac 2023 13:46