Ukratko
StoryEditor

Neuroth slušni centar otvoren u središtu Čakovca

19. Svibanj 2023.

Austrijska tvrtka Neuroth slušna pomagala od sada je dostupna i osobama s poteškoćama sluha na području Čakovca. Na adresi Kralja Tomislava 22 u središtu Čakovca otvorena je poslovnica u kojoj je dostupna najsuvremenija usluga na području slušnih pomagala. Ovaj slušni centar dio je mreže od ukupno 11 Neurothovih slušnih centara diljem Hrvatske.

Procjena je da u Hrvatskoj oko 10 posto populacije ima problema sa sluhom, a poteškoće se mogu javiti i kod mlađih osoba, ali i kod djece. Rano otkrivanje problema sa sluhom i odabir adekvatnog slušnog aparata ključni su za zadržavanje ili poboljšanje kvalitete života. U svim poslovnicama Neurotha posebno educirani akustičari i najnovija generacija digitalnih slušnih aparata na raspolaganju su svima koji žele provjeriti sluh, isprobati nošenje dva slušna aparata ili poslušati savjet o unapređenju kvalitete života uz pomoć najnaprednije tehnologije.

- Neuroth je u Hrvatskoj prisutan već gotovo 12 godina i od tada do danas neprestano radi na podizanju svijesti o problemima sluha. U svojih 115 godina djelovanja u Europi tvrtka je obilježila cijelo jedno razdoblje i sudjelovala u razvoju tehnologije slušnih aparata. Danas u ponudi imamo slušne aparate koji se svrstavaju među najnaprednija tehnološka rješenja, mogu se regulirati pomoću pametnih telefona, nose se poput gadgeta i čine život puno jednostavnijim osobama koje imaju oštećenje sluha. Neuroth se u Hrvatskoj snažno zalaže za nošenje dva slušna aparata, na oba uha, jer jedino tako možemo sačuvati čujnost dok god je to moguće. Pri tome potičemo pozitivne promjene u svim aspektima života osoba koje imaju probleme sa sluhom. Vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme biti i dio šire promjene u Hrvatskoj koja će prepoznati potrebu još veće brige za zdravlje povezane sa sluhom - izjavila je direktorica Neurotha za Hrvatsku, Iva Franić.  

U Neurothu ističu da pametna tehnologija može biti dio rješenja tihog javnozdravstvenog problema s kojim se gotovo neprimjetno suočavaju osobe s poteškoćama sluha. Postupna izolacija i prekid aktivnosti zbog oslabljenog sluha i sve slabijeg razumijevanja posljedično dovode i do pada kognitivnih sposobnosti. Nedavno istraživanje koje je proveo Neuroth među više od 7 tisuća korisnika pokazalo je da je kod velike većine ispitanika, njih čak 92 posto, značajno poboljšana komunikacija u različitim socijalnim situacijama i aktivno sudjelovanje u svakodnevnom životu.

image
foto

Pravodobna pomoć liječnika audiologa i pravilan odabir slušnog aparata prvi su koraci prema poboljšanju kvalitete života osoba s oštećenjem sluha. Neurothov tim poziva sve koji žele provjeriti stanje sluha da zatraže termin za besplatno testiranje uz koje će dobiti upute za sljedeće korake koji vode prema rješavanju problema. Pri tome je osnovno načelo sažeto u Neurothovoj poruci koja glasi - Bolje čuti, bolje živjeti.

16. srpanj 2024 21:10