Ukratko
StoryEditor

Otvorene su prijave za Schneider Electric Sustainability Impact Awards

28. Srpanj 2023.

Schneider Electric, globalna tvrtka u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, otvorio je prijave za drugo izdanje globalnog programa nagrađivanja, Schneider Electric Sustainability Impact Awards.

Inicijativa je pokrenuta 2022. godine kako bi se odalo priznanje širokom ekosustavu Schneiderovih partnera za doprinos u stvaranju otpornijeg i održivijeg električnog svijeta. Ove godine, Schneider uz partnerske tvrtke proširuje mogućnost prijave i na klijente te dobavljače. Kriteriji za odabir također su nadopunjeni kako bi se obuhvatio širi raspon aktivnosti elektrifikacije i digitalizacije poslovanja u cilju postizanja neto ugljične neutralnosti. Prijave su otvorene do 17. studenog 2023., a pobjednici će biti objavljeni u travnju 2024. godine.

Nagrada za utjecaj na održivost ove se godine dodjeljuje u novim kategorijama:

  • „Utjecaj na klijente“: za partnere koji demonstriraju liderstvo u održivosti pomažući svojim klijentima ostvariti ciljeve dekarbonizacije.

  • „Utjecaj na vlastito poduzeće“: za partnere koji su se pokazali liderima u održivosti i dekarbonizaciji poslovanja.

  • „Utjecaj na vlastito poduzeće za velike ili srednje dobavljače“: za dobavljače koji sudjeluju u Schneiderovom projektu Zero Carbon kojemu je cilj do 2025. prepoloviti operativne emisije ugljikovog dioksida kod tisuću najvećih svjetskih dobavljača.

Također, Schneider je nadopunio kriterije za odabir nagrada s integriranim pristupom održivom poslovanju. Naglasak ostaje na postizanju dekarbonizacije elektrifikacijom, smanjenjem uporabe energenata i korištenjem obnovljivih izvora energije. Uz to, detaljnije se promatraju i nastojanja u stvaranju budućnosti električne energije 4.0, kao što su izrada strategije, digitalizacija i dekarbonizacija. To uključuje poboljšanje energetske učinkovitosti, implementaciju digitalnih alata i tehnologija, kao i druge primjere dobre prakse i inovacija. Osim vrijednog priznanja, dobitnicima nagrada pruža se globalna vidljivost koja potencijalno otvara vrata novim poslovnim prilikama.

- Svi dijelimo istu misiju bržeg postizanja neto ugljične neutralnosti. U Schneider Electricu smo ponosni što ćemo drugu godinu za redom dodijeliti Sustainability Impact Awards te pri tome, uz naše partnere, uključiti i klijente i dobavljače. Želja nam je proslaviti i osnažiti ekosustav naših partnera kako bi nastavili pozitivne promjene u svome poslovanju - izjavio je Roan Kelkar, izvršni potpredsjednik za energetske proizvode u Schneider Electricu.

Rok za prijavu je 17. studenog 2023., a prijaviti se možete ovdje. Prije dodjele globalne nagrade, održat će se regionalno finale u kojem će se između svih prijavnica odabrati uži izbor. Globalni pobjednik bit će objavljen u travnju 2024. godine.

Sustainability Impact nagrada za 2023. godinu prikupila je ukupno 241 prijavu partnerskih tvrtki širom svijeta, a šest ih je odabrano za globalne pobjednike te nagrađeno za inovacije i aktivnosti u cilju dekarbonizacije.

05. svibanj 2024 11:29