Ukratko
StoryEditor

Specijalizirana emisija Koordinacija bilježi prvih 365 dana

25. Svibanj 2022.
emisija Koordinacija

Specijalizirana emisija koja sustavno prati građevinski sektor 'Koordinacija' u posljednjih je 365 dana proizvela više od 300 minuta specijaliziranog sadržaja o građevinarstvu. Novinarske ekipe emisije odradile su gotovo 30 terenskih priloga, od kojih je polovica izvan Zagreba, a o 12 tema o građevinarstvu govorilo je 75 sugovornika.

Kako piše u priopćenju, emisija svakog mjeseca donosi aktualne teme i razgovore s vodećim stručnjacima, znanstvenicima i inženjerima pa tako svi koje zanima ova tema informacije mogu pronaći na jednom mjestu. Teme kao što su protupotresna gradnja, obnova nakon potresa i stanogradnja u posljednje su dvije godine bile u središtu interesa stručnjaka, ali i laika, a Koordinacija se svega toga dotaknula kao i drugih gorućih tema za građevinare.

- Pronalazak kvalitetne radne snage i porast cijena građevinskog materijala glavni su izazovi s kojima se suočava građevinski sektor, no posla i projekata nam ne nedostaje - rekao je Krešimir Nevistić, suvlasnik građevinske tvrtke i, uz redatelja Ivana Crnjaka, jedan od idejnih začetnika projekta Koordinacija.

Dvojcu se vrlo brzo pridružila inženjerka građevinarstva Anja Ribarić te voditelj produkcijskog tima Davor Trbušić, koji je istaknuo da Koordinacija afirmira građevinsku struku i podiže svijest o njezinoj važnosti te da u emisiji predstavljaju najbolje što Hrvatska ima, a to su vrhunski stručnjaci, inženjeri i projekti.

Upravo su vrhunski stručnjaci bili gosti rubrike Notes koja je sastavni dio svake Koordinacije  - Josip Atalić, Otto Barić, Krunoslav Pavlinić, Mladen Vukomanović, Domagoj Kamenski, Roko Dropuljić, Bojan Petković, Krešimir Mićić, Neven Mikec, Mirko Grošić, Berislav Borovina i Mario Dobrilović.

- Koordinacija je približila građevinarstvo široj javnosti – rekao je Domagoj Kamenski, direktor tvrtke Kamgrad s kojim se složio i Boris Borovina iz splitske tvrtke Spegra.

- Koordinacija popularizira građevinarstvo, obrađujući teme na kreativan i multimedijalan način – rekao je Borovina.

Uz podršku renomiranih građevinski tvrtki koje su podržale ideju projekta, Koordinacija afirmira građevinarstvo i među studentima, budućim stručnjacima koji će biti nositelji velikih građevinskih projekata.

Tako je Koordinacija sudjelovala na 2. sajmu poslova GRADify koji je održan na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ekipa je posjetila Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i Rijeci, a osim u Osijeku i Zagrebu, Koordinacija se želi predstaviti i ostalim fakultetima u susjednim zemljama.

25. travanj 2024 17:27