Ukratko
StoryEditor

Svjetski priznat Y Combinator objavio ljestvicu top kompanija: Bellabeat u društvu Airbnba, Reddita i Coinbasea

20. Svibanj 2024.

Svjetski priznati Y Combinator, jedan od najutjecajnijih fondova za startupe i inovacije, objavio je listu vodećih YC  kompanija.

Y Combinator, osnovan 2005. godine, pruža financijsku podršku, mentorstvo i resurse startupima u ranim fazama razvoja. Svake godine Y Combinator investira u dvije grupe startupa, pomažući im da rastu i razvijaju se. Mnogi od njih postaju globalno prepoznati brendovi, a Y Combinator je poznat po svom utjecaju na tehnološku industriju i startup ekosustav.

Na prestižnoj listi našla se i tvrtka Bellabeat.

Bellabeat se prema rastu u 2023. našao u društvu poznatih svjetskih kompanija poput Airbnba, Reddita i Coinbasea. Bellabeat se specijalizirao za pametne proizvode za praćenje zdravlja žena, kombinirajući tehnologiju i wellness kako bi korisnicama omogućio bolje razumijevanje i upravljanje vlastitim zdravljem. Njihovi proizvodi uključuju pametne narukvice, aplikacije za praćenje zdravlja i razne druge inovativne uređaje.

Zanimljivi statistički podaci liste top kompanija za 2024:

  • Ukupan prihod koji su ove tvrtke ostvarile u 2023. iznosi 57,2 milijarde USD.
  • Kompanije na ovom popisu zajedno se procjenjuju na 458 milijardi dolara.

Zastupljeni sektori:

  1. B2B softver i usluge (52%)
  2. Potrošački proizvodi (23%)
  3. Financijska tehnologija i usluge (19%)
  4. Zdravstvo (2%)
  5. Bio i industrija (2%)
  6. Nekretnine i gradnja (2%)

– Čestitke osnivačima koji stvaraju nešto što ljudi žele. Na ovom se popisu nalaze YC vodeće kompanije s  najvećim rastom u 2023., a rast je najjasniji pokazatelj uspjeha startupa i uzbuđeni smo što vidimo toliko različitih vrsta kompanija na listi – napisao je u osvrtu na listu top kompanija na svom blogu Garry Tan, predsjednik i CEO Y Combinatora.

Čitavu listu vodećih kompanija pogledajte na linku.

27. srpanj 2024 01:49