Ukratko
StoryEditor

Uključivanjem dječjih prava do održivog poslovanja

03. Veljača 2023.

Uključivanje prava djece u svakodnevno poslovanje i upravljanje ključno je za unaprijeđenje održivog poslovanja svakog poduzeća. Kako bi potaknuli poduzeća da unaprijede utjecaje na djecu, Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj i Hrvatskom udrugom poslodavaca i ove godine, već šestu godinu za redom, organizira CSR akademiju pod nazivom ‘Djeca su naš najvažniji posao‘.

Riječ je o edukacijskom programu koji se bavi utjecajem poslovanja na djecu, a čiji je cilj polaznicima pružiti znanja i praktične alate koji će im pomoći da bolje razumiju na koje sve načine poslovanje može utjecati na djecu i koje korake poduzeća mogu poduzeti kako bi dječja prava integrirali u svoje poslovne procese i strategije i time unaprijedili svoje održivo poslovanje.

U području korporativnog izvještavanja prema novom zakonodavnom okviru, CSR akademija nudi smjernice o tome kada i kako provesti dubinsku analizu poslovanja vezano uz utjecaj na prava djece i kako uključiti dječja prava u izvještaje o održivosti.

Na CSR akademiji dosad je prisustvovalo čak 130 polaznika iz 90 različitih poduzeća, što govori u prilog tome da tema dječjih prava u poslovanju postaje sve važnija u kontekstu odgovornog poslovanja i održivosti poduzeća.

- UNICEF-ova CSR Akademija naučila me kako naša stručna znanja primijeniti u integraciji dječjih prava u poslovnom svijetu. Dojmila me spoznaja kako je riječ o jednoj opsežnoj i zahtjevnoj temi kojom bismo se svi kontinuirano trebali baviti i dodatno se educirati. Iako većina generalno smatra da je dovoljno upoznata s temom prava djece i njihove zaštite, CSR Akademija daje nam nešto drugačiji uvid i pruža spoznaju da mjesta za napredak uvijek ima. Baš bih je iz tog razloga preporučila svima izjavila je polaznica prošlog ciklusa Darija Anić, glavna koordinatorica u Ljudskim resursima Privredne banke Zagreb.

CSR akademija uključuje četiri radionice koje se održavaju 14. veljače, 7. ožujka, 28. ožujka i 18. travnja u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 37a, Zagreb.

CSR Akademija namijenjena je članovima uprava i višeg menadžmenta, voditeljima korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću, marketinškim stručnjacima, stručnjacima za održivi razvoj te stručnjacima za ljudske potencijale.

Pohađanje edukacije se ne naplaćuje, a polaznici koji sudjeluju na svim radionicama stječu i potvrdu o završenom programu edukacije.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do 6. veljače putem POVEZNICE.

12. lipanj 2024 02:15