Život
StoryEditor

Bivši šef Luxottice, Andrea Guerra, novi je izvršni direktor Prade

07. Prosinac 2022.

Na Guerrino bi mjesto za dvije godine trebao sjesti nasljednik obitelji Bertelli, Lorenzo koji je u Pradi od 2017.

Milanski modni div Prada dobiva novog izvršnog direktora grupe. Bivši CEO grupe Luxottica Andrea Guerra poziciju će preuzeti u siječnju i zamijeniti Muccia Pradu i Patrizia Bertellija koji su dosad vodili kompaniju.

Kako prenosi Vogue Business, očekuje se da će njihov sin, Lorenzo Bertelli, za dvije godine preuzeti tu funkciju, a imenovanje Guerre ‘olakšat će nasljeđivanje‘. Inače, Bertelli je okončao svoju karijeru vozača trkaćih automobila da se bi se 2017. pridružio Pradi, a trenutno se bavi nadzorom digitalnog marketinga i održivošću.

Ambiciozan plan

Bertelli stariji u kompaniji će ostati na poziciji predsjednika Uprave, dok će Muccia Prada ostati kreativna direktorica Miu Miu i Prade (zajedno s Raf Simonsom) te članica Uprave.

Guerra je od 2004. do 2014. sjedio na poziciji izvršnog direktora Luxottice, a potom je prešao u talijansku kompaniju Eataly gdje je bio izvršni predsjednik. U rujnu 2020. LVMH ga je imenovao izvršnim direktorom odjela za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, dok je posljednjih šest mjeseci strateški savjetnik tog francuskog luksuznog diva.

Prihodi Prade su u prvoj polovini godine premašili 1,9 milijardi eura, dok su prihodi za čitavu 2021. iznosili 3,36 milijarde. To je povećanje od 41 posto u odnosu na 2020. te osam posto više u odnosu na pred-prandemijske razine. Nedavno su objavili plan razvoja kompanije u kojem stoji da u naredne tri godine kane vrijednost Prade povećati na 4,5 milijardi eura.

23. travanj 2024 19:58