Život
StoryEditor

Kraj ere: Vice Media predaje zahtjev za stečaj

04. Svibanj 2023.
Kompanija čija je vrijednost 2017. procijenjena na 5,7 milijardi dolara, sada traži kupca i prodaje je se za 1,5 milijardi

Poznata, alternativna medijska platforma Vice Media planira predati zahtjev za stečaj. Kako prenosi Guardian, kompanija čija je vrijednost 2017. procijenjena na 5,7 milijardi dolara, sada traži kupca i prodaje je se za 1,5 milijardi.

Trenutno su u pregovorima s pet kompanija, a ako preuzimanje ne upali, bit će primorani prijaviti bankrot.

Inače, Vice Media osnovana je 1994. u Montrealu. Isprva su izdavali samo magazin, a kasnije se proširili na produkciju informativnog video-sadržaja, dokumentarne serijale dugog formata, pa čak i reklamni biznis.

Smrt digitalnih medija

No, u veljači ove godine, zadužili su se 30 milijuna dolara kako vi platili dio dugova, a potom i počeli otpuštati sve veći broj zaposlenika. Prošli tjedan, ugasili su i redakciju Vice News Tonight.

Vijest o izglednom stečaju stigla je nakon što je BuzzFeed ugasio svoju news redakciju i najavio otpuštanje oko 180 zaposlenika (15 posto radne snage), a Paper Magazine otpustio novinarski i urednički tim. Jedino će izvršni urednik, Justin Morin, ostati u kompaniji do kraja mjeseca kako bi završio najavljene projekte.

Paper Magazine također traži kupca, a, baš poput Vicea i BuzzFeeda, glave ih je koštalo je preveliko oslanjanje na prihode oglašivača koji su otperjali na društvene platforme i reducirali ulaganje u digitalne medije.

24. travanj 2024 11:41