Aktualno
StoryEditor

Algebra i Drap pokrenuli agenciju Digital Talents koja studentima omogućuje stjecanje radnog iskustva

25. Travanj 2018.
Piše:
Lucija Boko

Visoko učilište Algebra i Drap pokreću projekt Digital Talents, digitalnu agenciju koja će studentima omogućiti da steknu radno iskustvo i da što prije započnu raditi na realnim projektima, a istovremeno će malim i srednje velikim tvrtkama omogućiti suradnju s digitalnom agencijom koja je prilagođena njihovim potrebama i mogućnostima.

>>> Digitalni marketingaš – ‘švicarski nožić’ kojeg treba sve više poslodavaca

Digital Talents je hibridna digitalna agencija koja povezuje studente digitalnog marketinga s malim poduzetnicima, za koje će ponajbolji studenti završnih godina, pod vodstvom mentora, profesora i marketinških stručnjaka iz Algebre i Drapa, raditi na realnim projektima za klijente.

"Mnogo poduzetnika  bi jačim korištenjem digitalnih kanala komunikacije mogli poboljšati svoje poslovne procese i unaprijediti svoju poziciju na tržištu. Radi se o novom obliku suradnje obrazovnog sektora i marketinške struke, a ništa slično nismo zatekli u našem okruženju. Pokretanjem platforme Digital Talents s jedne strane prepoznajemo ovakvu situaciju na tržištu koja manjim tvrtkama angažiranje digitalne agencije efektivno čini teškim, a s druge strane otvaramo nove prilike za naše studente", naglasio je Mario Fraculj, voditelj katedre za ekonomiju na Visokom učilištu Algebra i voditelj projekta Digital Talents. Fraculj je do dolaska u Algebru bio predsjednik uprave marketinške agencije McCann Zagreb i direktor marketinga Kraša, pa svoje iskustvo u području marketinga donosi i u projekt Digital Talents.

>>>Moć improvizacije: Reakcijski marketing učinkovitiji je od skupih kampanja

"Agencijski posao je zahtjevan. Potrebna je velika količina teoretskog znanja, kreativnosti i praktičnog iskustva da biste mogli uspješno odraditi čak i naizgled jednostavne projekte. Sva potrebna znanja i vještine teško ćete skupiti isključivo pohađajući nastavu ili samostalno učeći radeći u agenciji. Studentske prakse su se pokazale kao izuzetno učinkovit alat za rješavanje ovog problema, ali trenutni sustav ima dosta izazova. Mnoge male tvrtke nemaju adekvatne web stranice i osnovne kampanje na društvenim mrežama jer su takvi poslovi jednostavno premaleni za ionako premaleni broj digitalnih agencija na tržištu", kaže Davor Runje, osnivač i direktor digitalne agencije Drap. Kao rješenje za ove probleme vidi upravo platformu koja spaja klijente i studente zainteresirane da uz studij i mentorstvo svojih profesora i agencijskih profesionalaca zadovolje ovu tržišnu potrebe te smatra kako će ovakve platforme biti standard u budućnosti.

19. travanj 2024 16:58