Aktualno
StoryEditor

Plenković prelomio: Šestero ministara odlazi iz Vlade, Pavić mijenja resor

17. Srpanj 2019.

Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac i Nada Murganić nova je ministarska trojka koja odlazi iz Vlade. Od ranije se zna da iz Vlade odlaze Marija Pejčinović Burić, te Lovro Kuščević i Goran Marić, a Marko Pavić mijenja resor.

Dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava preuzima Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, kojeg je vodila Gabrijela Žalac. Na čelo Ministarstva rada dolazi šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović.

Umjesto ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić nova ministrica trebala bi biti saborska zastupnica Vesna Bedeković. Mario Banožić bit će predložen za novog ministra državne imovine, a dosad  je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ministricu vanjskih i europskih poslova zamijenit će veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman. Prema neslužbenim informacijama, potpredsjednici Vlade trebali bi biti ministri financija i unutarnjih poslova  Zdravko Marić i Davor Božinović.  Premijer  je prošli tjedan najavio da da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.

 

 

 

26. travanj 2024 16:25