Aktualno
StoryEditor

U rovinjsku Mirnu otišlo 30 radnika od potrebnih 120, natječaj i dalje otvoren

08. Veljača 2018.

Podravci je stiglo više od 300 prijava iz cijele Hrvatske za rad u tvornici Mirna u Rovinju, a prvih 30 radnika s područja Koprivnice, Križevaca, Varaždina i Zagreba krenulo je prema Rovinju, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.

Podravka od početka godine traži radnike za tvornicu Mirna u Rovinju, u koju je tijekom 2017. godine investirala oko 50 milijuna kuna u novu liniju za preradu i proizvodnju sardine, skuše i tune. Kako bi mogla odgovoriti potrebama i zahtjevima tržišta, Podravka treba 120 procesnih radnika na proizvodnim linijama tune i skuše te je pokrenula javnu kampanju i pozvala zainteresirane da se jave.

Za sve zainteresirane za rad u toj rovinjskoj tvornici javni poziv i dalje je otvoren.

>>>Podravka širi bazu domaćih dobavljača sirovina

Radnicima se nudi plaća u prosjeku prehrambene industrije, mogućnost stimulativnog nagrađivanja za ostvarenje vrhunskih rezultata u smjeni, sva prava iz kolektivnog ugovora poput prava na uskrsnicu, regres, božićnicu, dar za djecu i slično, kao i stimulacija za rad u drugoj smjeni. Osim primanja, osiguravaju im se smještaj i hrana.

Među radnicima koji će početi raditi u Mirni mnogi su s iskustvom rada na moru u sezoni, tako da im selidba u Rovinj neće teško pasti, kaže se u priopćenju Podravke.

>>>Podravka ugostila istaknute hrvatske znanstvenike na čelu s Draganom Primorcem

Najavljuje se da će i ostatak radnika uskoro krenuti prema Rovinju.

Za sve zainteresirane za rad u toj rovinjskoj tvornici javni poziv i dalje je otvoren.

17. lipanj 2024 14:26