Kripto
StoryEditor

BlackRock započinje tokenizaciju imovine pokretanjem digitalnog fonda na ethereumu

20. Ožujak 2024.
BlackRock sjedište

BlackRock, najveći svjetski upravitelj imovinom, podnio je obrazac D Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) za BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund. Ovo označava pokretanje BlackRockovog prvog fonda tokenizirane imovine.

Prema podnesku, BlackRock je osnovao fond 2023., ali ga tek treba pokrenuti. Obrazac D koristi se za dobivanje raznih izuzeća. BlackRock je naznačio da traži izuzeće prema odjeljku 3(c) Zakona o investicijskim društvima, koji ga izuzima od određenih propisa SEC-a. Fond je nastao pod jurisdikcijom Britanskih Djevičanskih Otoka.

Fond će imati minimalno ulaganje od 100.000 dolara, a nudit će ga Securitize, američka tvrtka za vrijednosne papire digitalne imovine, koja će također provoditi prodaju tokena.

Fond će biti tokeniziran na ethereum blockchainu i ERC-20 token standardom pod nazivom BUIDL, koji trenutno ima jednog vlasnika i tržišnu on-chain kapitalizaciju od 0 dolara, prema etherscanu. Web stranica blockchain explorera također je naznačila da je fond primio transfer od 100 milijuna dolara 4. ožujka.

BlackRockov spot bitcoin ETF bio je među prvima koji je dobio odobrenje SEC-a u siječnju. Glavni izvršni direktor investicijskog diva Larry Fink, koji je općenito bio optimističan prema bitcoinu rekao je za Bloomberg neposredno nakon odobrenja ETF-a da je sljedeći korak tokenizacija.

- Vjerujemo da će sljedeći korak naprijed biti tokenizacija financijske imovine, a to znači da će svaka dionica, svaka obveznica biti na blockchainu - izjavio je Fink.

27. travanj 2024 17:29