Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi direktor Večernjeg lista, ostavke u Luci Rijeka i Marini Dalmacija, predstečaj zbog pandemije…

23. Listopad 2020.
Renato Ivanuš

Dosadašnji član Uprave VEČERNJEG LISTA Renato Ivanuš novi je direktor, Andrea Borošić nije više u Upravi, a glavnom uredniku Draženu Klariću dodijeljena je prokura. On će na toj funkciji izravno biti zadužen za redakciju, izdavaštvo, prodaju novina na kioscima, digitalni dio poslovanja i marketing.

Mirjana Glavak nije više prokuristica u STYRIJINOJ tvrtki 24SATA.

Dosadašnja prokuristica ERNST&YOUNG SAVJETOVANJA Majda Pavleković nova je članica Uprave, u kojoj više nisu Zvonimir Madunić i Ivana Krajinović, koja je imenovana članicom Uprave ERNST&YOUNGA.

Promjene su se dogodile i u karijeri druge Ivane Krajinović, članice Uprave ADRIA MEDIJE ZAGREB, koja je preuzela samostalno upravljanje tvrtkom jer Nebojša Rosić više nije predsjednik Uprave. Krajinović je u Upravu ADRIA MEDIJE ZAGREB došla kao menadžerica STYRIJE, koja je do prije godinu dana imala 25-postotni udjel u AMZ-u, koji je danas u stopostotnom vlasništvu ADRIA MEDIA GROUPA srpskog poduzetnika Igora Žeželja.

Tomislav Kalafatić podnio je ostavku na poziciju člana Uprave LUKE RIJEKA, a Zbigniew Nowik podnio je ostavku na članstvo u NO-u. Novi članovi NO-a su Witold Waldemar Rusinek i Ivan Pavlović, koji je najpoznatiji u poslovnoj javnosti kao dugogodišnji direktor LUKE PLOČE. Na toj je dužnosti bio od 1990. do veljače 2019., s izuzetkom godinu dana kada je nepunih šest mjeseci u Vladi Zlatka Mateše obnašao dužnost ministra pomorstva, prometa i veza.

Burak Baykan podnio je ostavku na članstvo u Upravi MARINE DALMACIJA. Posljedica je to preuzimanja triju hrvatskih marina u sastavu lanca D-Marin (zadarskog Borika, sukošanske Dalmacije i šibenske Mandaline), kojeg je od turske Dogus grupe u potpunosti preuzeo vodeći globalni fond CVC.

Pandemija je dovela WDF DOSTAVU VODE do predstečaja. Tvrtka iz Ludbrega dostavlja vodu u galonima, te kavu u kapsulama i za aparate za kavu. Čak 85 posto kupaca su uredi, a prodaja se, dramatično smanjila 'uslijed prelaska velikog broja uredskog osoblja na rad od kuće', piše u prijedlogu plana restrukturiranja. Tvrtka ima obveze od 18,7 milijuna kuna. Vjerovnicima s neosiguranim tražbinama predlaže se da otpišu 50 posto od oko deset milijuna kuna potraživanja, a ostatak bi im se isplatio, nakon 12-mjesečnog počeka, u naredne četiri godine. Najveća potraživanja ima vlasnik i direktor Franjo Gal (5,7 milijuna kuna, što je 54,61 posto potraživanja u kategoriji neosiguranih vjerovnika). Osiguranim vjerovnicima, među kojima je najveći Studenac s 2,6 milijuna kuna, predlaže se otpis 30 posto i otplata za tri godine bez počeka. Agram banka bi svoj kredit od 4,4 milijuna kuna mogla naplatiti preko imovine ili nakon počeka od godine dana u narednih devet godina, ali uz kamatu od šest posto. Ročište je zakazano za 17. ožujka u Varaždinu.

Otvoren je predstečajni postupak za zanatsku zadrugu ZANATOPREMA iz Rijeke kojoj je račun blokiran od srpnja. Predstečaj je težak oko pet milijuna kuna. Neosiguranim vjerovnicima predloženo je da otpišu pola od četiri milijuna kuna potraživanja, a ostatak bi dobili nakon godinu dana počeka u sljedeće četiri godine, dok bi se milijun kuna kredita KENTBANKU otplatio bez otpisa nakon počeka od godinu dana, u narednih devet godina. Ročište za ispitivanje tražbina zakazano je za 21. siječnja 2021. u Rijeci.

FOLDING iz Osijeka i OTVORENA TELEVIZIJA iz Zagreba podmirili su dug prema vjerovnicima i tako uspješno okončali postupke predstečajnih nagodbi sklopljenih 2014.

Stipe Rako nije više prokurist u PRVOM TREPTAČU iz Splita. Tvrtku za prometnu signalizaciju vodio je od 2015., kad je vlasnik Ante Vuko otišao s čelne pozicije, do 2019., kad je Mateo Rako preuzeo direktorsku poziciju, a Stipe Rako prokuru.

Tanja Krmpotić nova je članica NO-a riječkog gradskog holdinga POSLOVNI SUSTAVI.

Tena Mutnjaković, Filip Mutnjaković, Ivana Mutnjaković Grgić i Ana Mutnjaković naslijedili su vlasnički udjel u osječkoj tvrtki SPIN od oca Zvonimira Mutnjakovića, koji je preminuo u lipnju.

Ljubica Blažon nova je suvlasnica MEGRADA 3B umjesto Krunoslava Blažona.

20. travanj 2024 07:39