Lider trend
StoryEditor

Karlovački Dani piva kreću u svoje 33. izdanje s novom koncepcijom odmaknutom od klasičnog vašara

20. Kolovoz 2019.

Karlovački Dani piva kreću u svoje 33. izdanje s novom koncepcijom, sadržajno i kulturološki bitno različitih u odnosu na dosadašnjih 20-tak ranijih, potpuno prožetih vašarskom jeftinoćom, od zvučne i estradno- programske kakofonije, tako i do razine gastronomske ponude iznuđene od ugostitelja po formuli ‘što skuplje, da isplatimo najamninu prostora‘ , a za kvalitetu, tko pita.

Odin Goedhart, kazao je u ime Heineken Hrvatske, glavnog sponzora Dana piva kao predsjednik njegove Uprave, da se se vraćanjem Dana piva u grad posjetiteljima želi približiti i druge brendove iz Heinekenovog portfelja kao što su  Heineken, Desperados, te Laško. Uz najavu proizvodnje specijalnog festivalskog nefiltriranog i ekstraktom bogatijeg točenog ‘Karlovačkog‘, te ponudu posebne festivalske kobasice PPK-karlovačke mesne industrije, Goedhart je ponovio već ranije proklamiranu Heinekenovu politiku i apel potrošačima piva na odgovornu konzumaciju.

- Ovom prigodom, Heineken Hrvatska će tijekom Dana piva organizirati prikupljanje reciklabilnih plastičnih čaša, za koje će organizirati prikupljanje u žutim kontejnerima u suradnji s gradskim poduzećem „Čistoća“, a organizirat će i besplatan autobusni prijevoz širom karlovačkom okolicom, te vlak Zagreb-Karlovac-Zagreb za sigurnu dopremu i otpremu potrošača piva da ne sjedaju za volan u deliktnom stanju, kazao je Goedhart.

Marina Burić, direktorica Turističke zajednice Grada Karlovca, kao prvu i bitnu promjenu navela je skraćenje trajanja Dana Piva s dosadašnjih deset na ovogodišnjih pet dana, s otvorenjem 30. kolovoza i završetkom 3. rujna. Time se novi koncept Dana piva uklapa u sve prihvaćeniji, kraći, ali intenzivniji festivalski koncept takvih manifestacija. Osim noviteta kao što su razne kreativne radionice uličnog tipa- radionice grafita, oslikavanje bicikala, kvizovi na otvorenom, kulinarski show, te već unaprijed rasprodan festivalski Desperados kamp na Foginovom kupalištu, bitne su promjene u glazbenom programu koji se ovaj puta bazira na urbanoj i široj publici shvatljivoj ponudi. Oni koji su do sada imali sluha samo za ruralni štih i razne lole-tamburaše, na svoje doći u šatoru „Gospodarskog sajma“, koji je sad iz srca grada preseljen na lokaciju ŠRC „Korana“ gdje će moći nastaviti tradiciju uživanja u „vašarskom“ ugođaju.

Promjena koncepcije, u koju se, gotovo drhtajući u bojazni od neuspjeha, nada i gradonačelnik Damir Mandić, svodi se, kako je kazao programski koordinator Dana Piva Igor Šimulija, na to da će na Danima piva na pet raznih lokacija, ali sve u sklopu staroga dijela Karlovca, biti održano 30-ak koncerata različitih žanrovskih usmjerenja.

Glavna pozornica bit će na šetalištu Dr. Franje Tuđmana, u kinu Edison bit će pozornica za ljubitelje elektronske glazbe, kazao je Šimulija, na pozornici u košarkaškom igralištu Šanac bit će tribute-stage na kojoj će razni bandovi izvoditi covere opće poznatih svjetskih hitova, na Foginovom kupalištu uz kamp bit će Hip-hop stage, a u Obrtničkom sajmu glazbena će ponuda biti na razini koja je tamo i prije bila jedina prihvaćena. Ukratko, Dane piva otvoriti će makarski punkeri Rezerve i nakon njih Prljavo kazalište, a zatvorit će ih, nakon plejade novih izvođača predvođenih Svemirkom i Vojkom V, Damir Urban.

- U cilju nam je ponovni posjet Karlovcu posjetitelja svake manifestacije i po njenom završetku, i na bazi iskustava iz turističkog marketinga znamo da usmena predaja vrijedi više od svake kune uložene u marketing, a sve to pozitivno utječe na pozicioniranje destinacije na turističkom tržištu, Karlovac je u posljednje dvije godine udvostručio svoje turističke pokazatelje, a sve to zahvaljujući ulaganju u turističku ponudu. Dani piva su važan segment u toj domeni, ali su bitan motiv generiranja jedne sasvim nove turističke ponude i potražnje, kazala je Marina Burić.

05. lipanj 2023 20:26