Podcast
StoryEditor

Davor Aničić, Velebit.AI: Kako će umjetna inteligencija oblikovati budućnost biznisa?

23. Rujan 2024.
Davor Aničić gostovao je u novoj epizodi Liderova podcasta

Nova epizoda Liderova podcasta donosi razgovor s Davorom Aničićem, direktorom Velebita.AI, jedne od najinovativnijih domaćih tvrtki kada je riječ o umjetnoj inteligenciji. Voditelj i novinar Roko Kalafatić s Aničićem je razgovarao o tome kako umjetna inteligencija transformira ne samo poslovanje, nego i naš svakodnevni život, te koji su izazovi u razvoju i primjeni ovih tehnologija.

Aničić je podijelio svoja razmišljanja o budućnosti tržišta rada u kojem će AI alati igrati sve značajniju ulogu. Upozorio je da će zaposlenici koji budu uspješno integrirali umjetnu inteligenciju u svoj rad imati konkurentsku prednost, dok su istovremeno regulacije, poput nadolazećeg EU Akta o umjetnoj inteligenciji, dvosjekli mač. Dok regulacija štiti društvo, ona istovremeno stvara barijere za manje startupe koji se bave razvojem AI tehnologija, poput onih u Hrvatskoj. Aničić ističe da će novi zakoni stupiti na snagu za nekoliko godina, ali da je zbog brzine razvoja tehnologije pitanje hoće li regulacija biti u skladu s realnošću poslovanja u AI sferi.

Dio epizode posvetili smo utjecaju AI na obrazovanje i način na koji se društvo prilagođava ovom tehnološkom napretku. Prema Aničiću, nove generacije će odrastati s umjetnom inteligencijom kao sastavnim dijelom života, dok će transformacija raznih industrija biti sporija, ali neizbježna. Korištenje AI u obrazovanju, a posebno u nastavnom procesu, Aničić vidi kao ključan korak naprijed.

Ako vas zanima kako izgledaju izazovi uvođenja umjetne inteligencije u poslovanje, budućnost regulacija i što možemo očekivati u godinama koje dolaze, svakako poslušajte i pogledajte novu epizodu podcasta na YouTubeu i ostalim društvenim platformama!

POGLEDAJTE CIJELU EPIZODU: 

 

23. rujan 2024 17:18