Hrvatska
StoryEditor

Godina dana UGP-a: Jedini koji ne monetiziraju zastupanje poduzetnika i jedini koji ih doista zastupaju

12. Travanj 2021.
Marin Medakfoto Dražen Lapić

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali su, poručuju u svom priopćenju, najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u tako kratkom razdoblju.

- Danas okupljamo više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava nas i više od 200.000 građana - poručuju iz Udruge koja za sebi tvrdi da se kontinuirano bori za poduzetništvo i za državu u kojoj je ekosustav za poslovanje i ulaganje povoljan. Njihovim radom, riječ poduzetnik, koja se koristila često u negativnom kontekstu, postala je pojam koji izaziva ponos, reći će za sebe.

- Udruga Glas poduzetnika jedina je udruga koja se istinski bori za prava poduzetnika i kojoj to nije samo deklaracija na nekom dokumentu, već osnovno poslanje. A uz to, Udruga je to koja na ni na koji način svoj rad ne monetizira naplaćujući članarine, namete i kojekakve troškove - naglasio je Marin Medak, vlasnik zagrebačkog restorana Rougemarin i bivši predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

20. travanj 2024 02:56