Hrvatska
StoryEditor

Ivan Mišetić postao predsjednik Vijeća članova HUP-a

11. Svibanj 2021.
Ivan Mišetić

Predsjednikom Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u utorak je, na 69. sjednici Vijeća, imenovan glavni tajnik Atlantic grupe Ivan Mišetić, a za dopredsjednike su izabrani predsjednik Uprave Emmezete Slobodan Školnik i direktor Francka Ivan Artuković, izvijestili su iz HUP-a.

- Zahvaljujem svima na povjerenju i nadam se da ćemo uz novo vodstvo HUP-a i dalje predano raditi na dobrobit gospodarstva u Hrvatskoj, a posebno u interesu svih članica i članova HUP-a. Obećajem da ću biti racionalan u svojim odlukama kao i u dosadašnjem radu, a uz vašu pomoć vjerujem da ćemo postići i najbolje rezultate. Posebno zahvaljujem dosadašnjoj predsjednici Vijeća članova Marini Pulišić na njenom dosadašnjem trudu i nesebičnom zalaganju - izjavio je Mišetić.

Ivan Artuković je čestitao svim ostalim kandidatima i izrazio uvjerenje da HUP treba biti otvorena platforma koja će motivirati članove da se i ubuduće javljaju na pozicije unutar Udruge. 

- Ovdje smo da repozicioniramo dalje HUP kao snažnu udrugu poslodavaca uz veliku podršku predsjednika i novog vodstva HUP-a -rekao je Artuković.

Svima koji su imali hrabrosti, volje i želje da se kandidiraju čestitao je Slobodan Školnik, koji smatra da da je potrebna nova, mlada energija u HUP-u te se nada da će moći doprinijeti toj pozitivnoj snazi i postaviti HUP na čvrste noge, a posebno u svjetlu dijaloga s ostalim socijalnim partnerima

Vijeće članova okuplja granske udruge i još 30-tak izravni članova. Donosi smjernice i preporuke o svim značajnim pitanjima i stavovima HUP-a te je zaduženo za provedbu izbora za najvažnije funkcije HUP-a - predsjednika/predsjednicu te članove izvršnog i nadzornog odbora.

Uz izbore, na sjednici su članovi razmatrali trenutne prioritete djelovanja pri čemu je kao tema od krovnog horizontalnog interesa prepoznat Nacionalni plan za oporavak i otpornost (NPOO) kao jedan od najvažnijih strateških dokumenata za osiguranje daljnjeg rasta i razvoja gospodarstva. Od ostalih tema u fokusu HUP-a u narednom razdoblju kao najvažnije su se pokazale teme EU fondova općenito u sljedećem programskom razdoblju, Zakona o radu, parafiskalnih nameta i daljnjem radu na administrativnom rasterećenju gospodarstva.

Ovom izbornom sjednicom zatvara se i posljednji ciklus redovnih izbora u sljedeće četiri godine, a koji su provedeni po principu otvorenih poziva i transparentnih izbora ovlaštenih predstavnika te HUP sad ima zaokružena sva tijela potrebna za nastavak učinkovite tranzicije i još aktivniju suradnju sa socijalnim partnerima u trenucima dok je neophodno značajno ubrzati oporavak cjelokupnog gospodarstva i okrenuti se prema jačanju produktivnosti privatnog sektora, zaključuje se u priopćenju.

14. travanj 2024 21:27