Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Kadrovske promjene u Emmezeti nakon preuzimanja, Ljevar na čelu Iris MBM-a, povratak Slavka Vidovića…

11. Listopad 2021.
Slavko Vidovićfoto Ratko Mavar

S MERKURYJEVIM preuzimanjem FLIBE (Emmezeta) promijenjen je NO, kojem je na čelu Jerzy Jacek Papierz umjesto Tunihua Pereire, njegov zamjenik je Piotr Kosiński umjesto Ingrid Christelle Beugnet Masson, a treći član NO-a je Beata Adrianna Glinska (iz ODVJETNIČKOG DRUŠTVA GLINSKA & MIŠKOVIĆ) umjesto Vincenta Claudea Rolanda Xemarda. U Upravi su – s nešto suženim ovlastima – ostali Slobodan Školnik (predsjednik) i Andrzej Pawel Sitarz (šef financija), a prokura je dodijeljena voditeljici računovodstva Davorki Brodić.

Dujo Ljevar preuzeo je direktorsku poziciju u tvrtki IRIS MBM od Tomislava Marića, Katica Posavac nije više prokuristica, a sjedište je prebačeno iz Lipika u Zagreb (Lučko). Ljevar, o kojem je Lider pisao prije godinu dana, ujedno je i vlasnik IRISA MBM preko svoje tvrtke LJD HANDELS –​ UND SPORTCONSULTING registrirane u Münchenu.

Vlasnik INFODOMA Slavko Vidović, koji je do lipnja prošle godine samostalno vodio tvrtku, vratio se u upravljačku strukturu kao četvrti član Uprave.

Dalibor Sokolović novi je član Uprave PETROKEMIJE umjesto Juraja Kojundžića, kojem je mandat prestao 'temeljem sporazuma'.

Savjet HNB-a je Nadzornom odboru RAIFFEISENBANK AUSTRIJE dao suglasnost da Ante Odak obavlja funkciju člana Uprave.

Marinu Bolanči dodijeljena je prokura u osječkoj tvrtki RWA.

Bojan Batinić novi je član NO-a BRODOGRADILIŠTA 3. MAJ.

Damir Tkalčević novi je član NO-a ODAŠILJAČA I VEZA umjesto Marijana Pavića.

Martin Fischer novi je direktor u DEICHMANNU umjesto Veita Volkera Weilanda.

Veniamin Mezhibovskiy novi je član NO-a ZAGREB-MONTAŽE umjesto Igora Starčevića.

Marko Dagelić novi je član Uprave TRRANSCOMA WORLDWIDEA, koji ima još trojicu direktora.

GTG PLIN iz Karlovca postao je dio Grupe ISTRABENZ PLINI, koja je preuzela matičnu slovensku kompaniju GTI PLIN

Tomislav Čolak pridružio se kao suvlasnik FRIGUS GRUPE Luki Lergi, koji je i direktor.

Mladen Sinožić novi je predsjednik NO-a gradske tvrtke OPATIJA 21 umjesto Vladimira Brnečića, a Igor Puž njegov je zamjenik umjesto Branka Periše. U peteročlani NO ušli su još Ivan Vidaković, Damir Lovreković i Aleksandar Popadić umjesto Brigite Devođe, Vlade Vošlajera i Nevija Filčića.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a čepinske tvrtke za vodoopskrbu i odvodnju UREDNOST Dražen Jalovičar novi je predsjednik NO-a umjesto Željka Popovića, koji ostaje u NO-u, a Josip Đimber zamjenik je predsjednika. Novi članovi NO-a su i Tomislav Cindrić, Milenko Knežević, Mario Leventić i Stjepan Rukavina, a u NO-u više nisu Ivan Mršo, Mihaela Erdeg, Ivan Boršoš, Stanko Zdravčević i Slavko Josipović.

25. travanj 2024 06:07