Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Infobip zaključio preuzimanje Peerless Networka vrijedno oko 200 milijuna dolara

27. Srpanj 2022.
Silvio Kutić, izvršni direktor i suosnivač Infobipa

Vodnjanski Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma, zaključila je akviziciju američke kompanije Peerless Network, globalnog pružatelja usluga glasovne komunikacije preko interneta (Voice over IP) nakon regulatornih odobrenja na federalnoj i državnoj razini. Novim preuzimanjem Infobip je pojačao prisutnost u SAD-u i globalno proširio svoju voice komunikacijsku ponudu. Time si je Infobip osigurao poziciju pružatelja cloud komunikacijskih usluga na svim komunikacijskim kanalima. Vrijednost ove akvizicije iznosi oko 200 milijuna američkih dolara.

Infobipovi klijenti će zahvaljujući akviziciji dobiti pristup tržištu SAD-a putem Peerless Networka koji pokriva 93 posto američke populacije u 49 saveznih država. Osim toga, Infobip će ponuditi klijentima Peerless Networka pristup svojoj komunikacijskoj cloud platformi kako bi im pomogao u širenju komunikacije na više kanala i dodatno povezivanje sa svojim klijentima na globalnoj razini.

- Amerika je dom brojnih vodećih svjetskih platformi i poduzeća, tako da učvršćivanje prisutnosti Infobipa u SAD-u ovim preuzimanjem za nas predstavlja značajnu prekretnicu - rekao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa. 

- Potvrda je to naše globalne strategije rasta kako bismo još bolje pomogli tvrtkama da dođu do klijenata na pravom komunikacijskom kanalu u pravo vrijeme uz povećanje pouzdanosti i prodaje. Štoviše, kombiniranje vodeće glasovne ponude Peerless Networka s Infobipovim globalnim komunikacijskim mogućnostima priprema nas za lidersku poziciju na tržištu cloud komunikacija koje se ubrzano razvija. Proširenjem ponude i globalne prisutnosti, pomažemo tvrtkama da ostvare značajnije veze sa svojim korisnicima diljem svijeta - dodao je Kutić.

Infobip i Peerless Network sada će zajedno ponuditi mrežu lokalnih timova koji će biti na raspolaganju i u komunikaciji s tvrtkama diljem svijeta.

- Infobip je vodeća globalna cloud komunikacijska platforma na tržištu s brojnim mogućnostima i globalnim dosegom, što će sada moći iskusiti i naši korisnici. U kombinaciji s našom vodećom voice mrežom, sada nudimo sveobuhvatno mjesto za višekanalnu komunikaciju - rekao je John Barnicle, glavni izvršni direktor Peerless Networka.

U kombinaciji, Infobip i Peerless Network zajedno obrađuju više od 30 milijardi mjesečnih interakcija s korisnicima kroz čitav niz komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja.

Akvizicija slijedi nakon preuzimanja B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka OpenMarketa, svjetskog pružatelja SMS firewall usluge Anam Technologies i developerske konferencije Shift. Ovog je mjeseca Infobip najavio i preuzimanje poslovno-tehnološkog portala Netokracija.

02. listopad 2022 17:35