Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Microsoftom Hrvatska nastavit će upravljati Kalin Dimtchev, direktor Microsofta Adriatic

30. Kolovoz 2024.
Kalin Dimtchev, Microsoft Adriaticfoto Linkedin

Kalin Dimtchev, direktor za Microsoft Adriatic, nastavit će upravljati poslovanjem u ovoj regiji u sklopu Microsofta Jugoistočna Europa, koju vodi generalna direktorica Kristina Tikhonova, javljaju iz Microsofta nakon što je dosadašnji direktor Vedran Bajer otišao s funkcije direktora Microsofta u Hrvatskoj.

Kako smo izvijestili u Lideru, nepune dvije godine nakon što je došao na čelo Microsofta Hrvatska Bajer više nije direktor, a na njegovo mjesto za sada neće doći novi direktor za Hrvatsku, već će poslovanjem upravljati Dimtchev.

– Naša zajednička prisutnost na tržištu jugoistočne Europe, koje uključuje i Hrvatsku, omogućuje nam da na najbolji mogući način podržimo naše korisnike i partnere. Nastavit ćemo surađivati s korisnicima, partnerima, vladama i lokalnim dionicima kako bismo podržali njihove ciljeve digitalne transformacije te omogućili široku primjenu umjetne inteligencije, čime želimo potaknuti stvarne poslovne i gospodarske pomake u zemljama u kojima poslujemo – odgovorili su iz Microsofta na Liderov upit.

Fokus na AI

Prije nego što je stupio na mjesto direktora Microsoft Adriaticsa, koji uključuje devet zemalja, Dimtchev je bio generalni direktor Microsofta Bugarska. Već je ranije isticao važnost primjene umjetne inteligencije u svim aspektima života.

– Za zemlje u regiji Adriatic, to znači održati korak s globalnim inovacijama i već možemo vidjeti primjere gospodarskog rasta u brojnim sektorima, uključujući proizvodnju, financije i osiguranje. Možemo koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju potrošnje energije i upravljanje prirodnim resursima te na taj način doprinijeti održivom razvoju u regiji – komentirao je prošle godine Dimtchev, uvjeren da će AI stvoriti nove poslovne prilike u IT sektoru, ali i u drugim industrijama koje koriste mogućnosti AI tehnologije.

12. rujan 2024 00:43